Är du vår nya chefredaktör?

SONY DSCSONY DSC

I vårt senaste nummer (som du kan läsa här) frågade vi Mahskaras gamla editors-in-chiefs om jobbet som chefsredaktör, samt vad de håller på med numera.

Camilla Bergvall var chefsredaktör under hösten 2014 och våren 2015 innan hon tog sin examen i medie- och kommunikationsvetenskap. Nu arbetar hon som frilansande skribent och lektör. På fritiden är Camilla även engagerad i organisationer som FATTA och djurens rätt. Att kunna påverka människor har alltid varit viktigt för Camilla och nu jobbar hon på sin debutroman.  

Vad var den stora utmaningen med att vara chef över en grupp kreativa människor?

– Den stora utmaningen var att samordna så många viljor, idéer och ideella krafter. Tidningen måste ju ha en tydlig röd tråd för läsarens skull, men samtidigt vill du som chefredaktör så klart att alla skribenter och illustratörers egen stil och vision ska synas. Det var tufft ibland, men jag är väldigt nöjd med resultaten.

Vad tar du med dig för erfarenheter?

– Jag tar med mig många erfarenheter! Jag som själv är skribent lärde mig en massa om hur viktig layout och design är för en tidning till exempel.

Hur var det att ta på sig en så stor roll själv?

– Jag och Hans-Peter (som var chefredaktör tillsammans med Camilla, red.anm.) hade ett fantastiskt layout-team under våra nummer, utan dem hade tidningen aldrig blivit så bra som den blev.

Vad gör du nu?

– Just nu arbetar jag som frilansande skribent och lektör, men jag pluggar också genusvetenskap och försöker skriva på min debutroman. Dessutom är jag engagerad i flera viktiga organisationer, så som Djurens Rätt och FATTA.

Camillas tre tips som chefredaktör:  

  1. Bilder, design och layout är det viktigaste
  2. Det är värt att lägga ner tid
  3. Samarbeta

Är du Mahskaras nästa chef?
Läs mer om utlysningen på http://malmostudenter.se/blog/chefredmahskara/ inför nästa termins chefredaktörskap.

Maila oss på chefred@karen.mah.se för frågor, eller ansök direkt genom att skicka CV, textprover och ett presentationsbrev till erika.persson@karen.mah.se.